Oidà! La proximitat amb un enllaç.

Penges receptes al teu Blog o a Instagram? O tens senzillament un grup de WhatsApp amb Amics, Veïns i/o Familiars? Ara pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas!

Aconsegueix el teu codi!

Què és el programa Impulsa d’Oidà?

Oidà.cat és un portal per a productors i botiguers locals del sector alimentari català que permet fer i rebre comandes a través del WhatsApp. L’objectiu? Incentivar el comerç online de proximitat i recolzar els petits negocis. Oidà no és un intermediari, es un facilitador, ja que posa en contacte les persones directament amb els estabiliments amb una tecnologia a l’abast de tothom, senzilla i rapida.

El programa «Impulsa» està dirigit a totes aquelles persones que compartiu contingut a internet relacionat amb l’alimentació, i que voleu aprofitar la vostra plataforma (Instagram, blog, web, grups de WhatsApp...) per a apropar els vostres Amics, Veïns i/o Familiars a productors i botigues locals. Mitjançant enllaços a les vostres publicacions (receptes, ressenyes...), els impulsors podeu posar en contacte la vostra audiència amb els petits productors de Catalunya que desitgeu, tot incentivant el comerç de proximitat i guanyant un extra d’ingressos per les vendes generades.

D’aquesta manera l’impuls és mutu. Aquest programa també us recolza a vosaltres, creadors de contingut, sigui quina sigui la vostra repercussió, a monetitzar el vostre tràfic d’internet.

{}

Com funciona?

1. Aconsegueix el teu codi
Per començar només has d’omplir aquest breu formulari per a obtenir el teu codi identificatiu, únic i personal, que afegiràs al final de qualsevol enllaç d’Oidà.cat que vulguis compartir a les xarxes. Aconsegueix el teu codi aquì!

2. Selecciona i Recomana productes
Comparteix els productes que desitgis amb la teva audiència. Podràs escollir d’entre les milers d’opcions disponibles a la plataforma (i sumant!). Des d’Oidà t’ajudem: comptem amb eines de personalització d’enllaços per a editorials, bloggers, particulars i influencers. Sabent més o menys de quines zones són els teus seguidors podrem recomanar-te productes propers a ells.

3. Ajuda el comerç local; ajuda la teva butxaca!
Rep comissions dels productors per les vendes que els ajudis a generar a partir dels enllaços compartits. (més informació a l’apartat «comissions»).

{}

Comissions

Les comissions poden ser un percentatge sobre el preu total de la comanda, o bé un preu fix per producte o per comanda. Dins d’oidà.cat podràs veure les teves estadístiques per tal d’optimitzar la monetització dels teus continguts.

Oidà.cat només es queda el 20% + IVA de la comissió. Tota la resta és per a tu. T’enviarem la quantitat corresponent un cop al mes, mitjançant una d’aquestes opcions a escollir: transferència bancària, Bizum, Paypal o Stripe.

Les comissions que rebràs dels productors i botigues són més aviat donacions. Des d’Oidà no els obliguem a donar-ne, però sí que els informem quan una de les seves comandes s’ha originat gràcies a un impulsor. Si decideixen no gratificar-vos, Oidà deixarà de recomanar a altres impulsors que els promocionin. Això és així perquè ens basem en la consciència de consum.

Des d’Oidà t’informarem de quins són els productors i botigues que ja han establert quines comissions donen als impulsors. També t’animem a promoure’n d’altres, encara que la comissió no estigui totalment garantida, perquè és molt possible que ho acabi estant si es generen suficients vendes (des d’Oidà treballarem perquè sigui així).

El pagament només correspondrà un cop haguem verificat que la compravenda s’ha realitzat. Com que a Oidà no es fan pagaments directes, podria passar que algú fes una comanda per whatsapp que al final no s’acabés formalitzant. En aquest cas, el productor/botiguer no hauria cobrat, i per tant no correspondria comissió.

{}

Preguntes Freqüents

- Com puc saber quines vendes he generat?
El primer cop que omplis el formulari per a obtenir el teu codi d’impulsor també rebràs un e-mail o un whatsapp (depenent del que escullis) amb una contrasenya per a poder accedir a la web d’Oidà. Des d’allà (www.oida.cat) podràs iniciar sessió i veure les teves estadístiques.

- On puc posar els enllaços? (Instagram no em deixa posar enllaços sensibles!)
A un blog o a una web es poden posar enllaços de manera il·limitada , però a l’Instagram només se’n pot posar un, a la biografia. Per a poder compartir els enllaços des d’Instagram, el que has de fer és obtenir un «Linktree»: un enllaç que podràs posar a la biografia d’Instagram i, qui el cliqui, podrà veure tots els enllaços que tu vulguis.

- Com puc obtenir un Linktree?
El primer cop que omplis el formulari per a obtenir el teu codi d’impulsor també rebràs un e-mail o un whatsapp (depenent del que escullis) amb una contrasenya per a poder accedir a la web d’Oidà. Des d’allà (www.oida.cat) podràs iniciar sessió i obtenir el teu Linktree d’Oidà. Alternativament, pots buscar-ne un altre pel teu compte, o fer-ne servir un que ja tinguis.